Jesu blogg

Vi bjuds julbröd!

I år har vi fått möjligheten att fira julhelgerna i en liten församling uppe i Jämtland. Till vår stora förtjusning har vi fått smaka ett julbröd som traditionellt bakas till annandagen. Så här lagar man till brödet:

Vispa ihop 2 ägg, 3 dl vetemjöl, 6 dl mjölk och 0,5 tsk salt i en bunke. Värm upp en speciell stekpanna med 6-7 runda “hjul” i. Lägg en liten klick smör i varje “hjul”. Fyll ut “hjulen” till kanterna och vänd när brödet fått färg.

Julbröden används som lite mer mättande oblater under annandagens predikan om apostlagärningarna, som gärna kan bli lite lång. I vår gästförsamling kallas dessa bröd för Guds förhud, vilket alltså syftar till berättelserna om den Helige Stefano.

God fortsättning!

Ingen har kommenterat. Lika bra.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.